Tonny Brochmann vender hjem til AC Horsens


20. juli 2021

Efter en flot karriere i norsk fodbold vender Tonny Brochmann hjem til AC Horsens, som han forlod for nøjagtig 10 år siden, og han har skrevet under på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2022.

De seneste 10 år har han repræsenteret Sogndal IL, Sandnes Ulf, FK Jerv, Stabæk og Mjølndalen, og nu er han altså tilbage på Langmarksvej, hvor en uges prøvetræning har banet vejen for kontrakten.

- Tonny Brochmann har set rigtig godt ud på træningsbanen og leverede senest en god præstation i træningskampen mod FC Fredericia, så vi er glade for, at han nu bliver en permanent del af truppen. Han kommer hjem til AC Horsens med en masse erfaring i bagagen efter 10 år i Norge, og vi får en lidt anden type ind, end vi har i forvejen. Vi glæder os til at se ham i den gule trøje igen, fortæller sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou har på nærmeste hold set Brochmann gøre en god figur den seneste uges tid.

- Tonny Brochmann tilfører vores offensiv andre kompetencer, end vi har i forvejen i form af den generelle ro, han har i sit spil og evnen til at tage fat i bolden og træffe gode beslutninger i små rum, hvilket forhåbentlig kan øge vores effektivitet foran mål. Han er en voksen mand, der hviler i sig selv og passer godt ind i gruppen, og han brænder allerede for AC Horsens, hvilket er en kæmpe fordel for os, og vi er super glade for at få ham med ombord, siger Jens Berthel Askou.

Det er en mere rutineret udgave af Tonny Brochmann, der gør comeback i AC Horsens 10 år efter, han forlod klubben for at indlede en karriere i norsk fodbold, men han er stadig en lille og teknisk offensiv spiller, der er blevet mere koldblodig med årene, og han kommer til at bidrage med både mål og assists.

- Jeg er rigtig glad for at være hjemme igen, og da jeg første dag mødte Glenn og Bjerne i gangen, kunne jeg mærke, at det var specielt at være tilbage. Efter 10 år i Norge og barn nummer to på vej kunne jeg og familien mærke, at vi skulle hjemad, og min første tanke var selvfølgelig at komme til prøvetræning i AC Horsens, hvor jeg kunne vise mig lidt frem, og de kunne heldigvis lide, hvad de så. Jeg er utrolig glad for, at det har mundet ud i en kontrakt frem til sommeren 2022, og jeg glæder mig til at vise mig endnu mere frem, så det bliver til flere år i AC Horsens. Lige nu er jeg glad for at være hjemme, og jeg glæder mig ekstremt meget til at spille på CASA Arena Horsens igen, fortæller Tonny Brochmann.

Se interviewet med Tonny Brochmann her.