Janus Drachmann vender hjem til AC Horsens


11. juni 2021

AC Horsens har forstærket truppen ved at hente midtbaneprofilen Janus Drachmann, der er blevet enig med OB om at ophæve kontrakten, og han skifter til ”de gule” med øjeblikkelig virkning på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2024.

 

Janus Drachmann vender hjem til AC Horsens næsten 15 år efter, han fik sin debut den 23. august 2006, og han spillede sidste gang i den gule trøje den 6. juni 2015. Siden har karrieren bragt ham til SønderjyskE, FC Midtjylland og OB, og han er altså nu tilbage på Langmarksvej.

 

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård lægger ikke skjul på, at Janus Drachmann er en ønskespiller.

 

- Vi har haft et stort ønske om at hente en spiller med det rigtige DNA og solid erfaring til den opgave, vi står overfor, og tidligt i forløbet pegede vi Janus ud, og vi er glade for, at vi i samarbejde med OB har fundet frem til en løsning. Janus Drachmann er en kriger og en lederfigur, der har tilbragt mange sæsoner i AC Horsens og siden har haft en flot karriere, og han vender tilbage med stor sult efter at gøre en forskel. Vi er løbende i gang med at sammensætte en trup med en lidt yngre karakter, men vi kigger også på balancen i truppen, og her kommer Janus til at bidrage med sin rutine, erfaring, menneskelige og fodboldmæssige kvaliteter, siger Niels Erik Søndergård.

 

Cheftræner Jens Berthel Askou er begejstret over udsigten til at arbejde med Drachmann.

 

- Det er fantastisk, at vi får Janus tilbage til AC Horsens, hvor han fik sit gennembrud i Superligaen. Han har taget den lange, hårde vej til succes, og han har utvivlsomt haft et stort talent, men han har i den grad også haft en vanvittig vilje og indstilling, og det har smittet af på hans omgivelser. Det glæder vi os til at nyde rigtig stor gavn af, for vi er i en situation, hvor vi som klub er i gang med at bygge et nyt hold op af unge mennesker, og de skal presses af både trænere og holdkammerater. Vi har haft et stort gensidigt ønske om at få det her til at lykkes, og det betyder meget for alle i klubben og for Janus, at han kommer hjem. Han har vist sig frem på øverste hylde i Danmark og været med til at vinde, og det får vi brug for, for vi vil udvikle og vinde og ikke kun overleve i Superligaen, når vi rykker op igen. Det kræver spillere, der har prøvet det på egen krop og har top vindermentalitet, ikke lader sig slå ud af modvind eller stiller sig tilfreds efter en god periode, og her bliver Janus en vigtig mand for os, siger Jens Berthel Askou.

 

Janus Drachmann er fit for fight og klar til at træne med holdkammeraterne, når de møder ind til sæsonens første træningspas den 17. juni.

 

- Det føles som det helt rigtige nede i maven. Ringen bliver sluttet, og jeg er tilbage, hvor jeg fik min første start i seniorkarrieren. Jeg ser rigtig meget frem til at blive en del af AC Horsens og gøre en forskel ved at bidrage med min erfaring og rutine, så vi kan få et rigtig godt år i NordicBet Ligaen og rykke op, fortæller Janus Drachmann, der vender tilbage til AC Horsens med en masse i rygsækken.

 

- Jeg er i højere grad blevet en leder, end for seks-syv år siden, da jeg forlod AC Horsens, og jeg har fået en del flere kampe i bagagen og har prøvet noget forskelligt i andre klubber. Jeg er blevet mere moden som spiller og person, lyder det fra Drachmann, der får trøje nummer 8.